Om PKM

En familie-virksomhed

med rødderne dybt forankret i gartnerfaget

Gartneriet PKM A/S blev grundlagt af Poul og Marie Madsen i 1948, da de overtog et grøntsagsgartneri med fem små drivhuse på i alt 1.500 kvm i Søhus ved Odense. Gartneriet voksede støt, især da Poul Madsen sidst i 1950’erne begyndte at specialisere sig i potteplanter. Omkring 1960 påbegyndtes produktionen af Campanula, Schlumbergera og Rhipsalidopsis.

Poul Madsens var en empatisk og positiv mand, som satte mennesket i centrum. Han lagde aldrig skjul på, at flittige, initiativrige og loyale medarbejdere var afgørende for succes i ethvert foretagende. Han var praktiker og så muligheder i stedet for begrænsninger. Fra Poul Madsens tilgang til mennesker og opgaver udsprang den ånd, der stadig hersker i virksomheden. 

Der var ingen tvivl om, at Poul Madsen ønskede at hans passion for gartneri skulle leve videre hos hans børn, og der var da også 3 ud af de 4 børn, som blev uddannet gartnere. Det blev sønnen Kristian, som skulle overtage PKM, men først efter nogle år som globetrotter i Norge, Tyskland, New Zealand, Californien samt Syd – og Mellemamerika, hvor han bl.a. arbejde med gartnerfaget og lærte at se muligheder og skæve vinkler i stedet for begræsninger – nøjagtigt som sin far. 

I 1983 oprettede Poul Madsen og sønnen Kristian anpartsselskabet ‘Poul & Kristian Madsen’s Gartneri ApS’ og i 1989 overtog Kristian Madsen gartneriet fuldt ud. Herefter fulgte en lærerig tid med både op og nedture, hvor Kristian for alvor fandt sit ståsted i gartneridriften og lærte vigtigheden i stærke kunderelationer samt at dygtige og engagerede medarbejdere er en ufravigelig forudsætning for en sund virksomhed.  

I 2001 føjede PKM endnu et familiemedlem til medarbejderstaben, da Kristian Madsens kone Anett blev ansat til at varetage marketing-, administrative- og repræsentative opgaver. Da der på Kristians visitkort stod ‘gartner’, var det naturligt at der på Anetts kom til at stå ‘gartnerens kone’. Et udtryk for den uformelle og familiære ånd i virksomheden. Anett har i dag overtaget funktionen som adm. direktør i PKM.

I 2007/2008 og 2010 foretog PKM sin største investering nogensinde. For i alt 100 mio. kr. blev der opført ca. 50.000 kvadratmeter drivhusareal for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på den populære Campanula-type GET MEE®. I 2017 investerede PKM i et stort, automatisk pakke- og sorteringsanlæg. Samme år blev generationsskiftet til 3. generation gennemført, så sønnen Poul Madsen, som har haft sin daglige gang i virksomheden fra helt lille dreng, nu er blevet ejer af PKM-koncernen.
 
PKM’s historie, udvikling, op- og nedture har gjort os til den virksomhed, vi er i dag. En moderne gartnerivirksomhed hvor den enkelte medarbejder værdsættes og opfattes som en del af familien og gennem en engageret, ansvarlig og respektfuld tilgang skaber stærke kunderelationer, planter i høj kvalitet og udvikler og deler ‘best practices’ med gartneribranchen.

We care about plants,
people & planet

Vi tager vores ansvar seriøst

Med rødder i Odense, verden som inspiration samt et nysgerrigt og ansvarligt sind, skrev og skitserede H.C. Andersen sine eventyr. Eventyr der skabte glæde hos både store og små. Eventyr som ved første øjekast underholdt men som ved nærmere eftertanke satte etiske emner i fokus. Man kan vel sige, at H.C. Andersen gik forrest og på sin helt egen måde satte fokus på god opførsel, ansvarlighed, rigtigt og forkert. Ligesom hos forfatteren ligger der dybt i vores odenseanske rødder et ønske om at skabe eventyrlig glæde og tage naturligt ansvar. Vi vil skabe blomster til dig med omtanke. Med udgangspunkt i god opførsel – i stort som småt, for mennesker, natur og dyr – sætter vi standarden for en mere klimavenlig planteproduktion. Derfor er vores blomster og planter mærket med Fairytale Flowers. Det er din garanti for, at du kan skabe dit eget eventyr med blomster og god samvittighed.

Værdier

PKM ønsker at være en attraktiv arbejdsplads og samarbejdspartner

Det opnår vi ved dagligt at udleve vores værdisæt gennem vores arbejde og handlinger. 
Vi ønsker at opstille klare mål og strategier samt at kommunikere dem tydeligt i alt, hvad vi foretager os. Vi vil sikre høj effektivitet og kvalitet i alle vores handlinger. Vi prioriterer involvering af medarbejdere, og behandler alle med åbenhed og respekt.
Vores tilgang til at drive gartneri, kan sammenfattes i nedenstående værdisæt. 

RESPEKT

Alle relationer skal baseres på respekt, ærlighed, loyalitet og hensyn. Alle medarbejdere skal have mulighed for at påvirke, udvikle og forbedre egne kompetencer for at nå egne såvel som virksomhedens mål, og tage del i ansvaret både for egen og for virksomhedens udvikling.

ENGAGEMENT

Vi sætter pris på mennesker der tager ansvar, engagerer sig i virksomheden og kommer med idéer til, hvordan vi kan forbedre og udvikle os. Vi kan og vi vil. 

RUMMELIG

Vi respekterer hinanden og vores forskelligheder, og vi er åbne overfor alle, der yder et bidrag.

 

FORANDRINGSPARAT

Vores måde at arbejde på skal være præget af forståelse, accept og positiv indstilling til forandring, på alle niveauer i virksomheden.

UDVIKLING

Vi vil være nyskabende og udvikle vores produkter og markedsrelationer. Vi skal være ambitiøse og hele tiden stræbe efter at blive bedst. Det handler om at skabe det størst mulige potentiale i virksomheden og i vores samarbejde med andre. Med andre ord – aldrig færdig, altid på vej.

pkm's historie

Verdens største klokkeblomst-gartneri med rødder i odense

Campanula eller klokkeblomst, som den også kaldes, er PKM’s største produkt og findes i flere forskellige varianter og farver, som løbende udvikles. Udvikling og produktion varetages i gartneriet, i den nordlige del af Odense, af 150 dygtige medarbejdere. Her produceres ca. 20 millioner planter, hvoraf ca. 90% eksporteres til det europæiske marked.

PKM’s drivhusareal har udviklet sig markant siden starten i 1948 til i dag at udgøre 190.000 kvm, hvortil kommer et frilandsareal på 40.000 kvm. 
Udover Campanula består gartneriets hovedkulturer af Schlumbergera, Rhipsalidopsis, Gentiana og Muehlenbeckia.

Tilmeld dig PKM's nyhedsbrev og hold dig opdateret

Du kan altid afmelde dig vores liste nederst i vores nyhedsbrev