Miljø og social ansvarlighed

We care about
plants | people | planet

Vi tager vores ansvar seriøst

Og ønsker at bane den ansvarlige vej for hele gartneribranchen

Vi producerer planter med hjertet, og miljøet spiller en særdeles vigtigt rolle for PKM. Derfor har vi forpligtet sig til det internationale miljøregistreringssystem MPS – Milieu Programma Sierteelt, og har nu opnået følgende MPS certificeringer: 
 
  • MPS ABC – Kategori A – siden 2004
  • MPS GAP siden 2012
  • MPS SQ siden 2014
 
I 2004 blev PKM klassificeret som et MPS A-gartneri. Her vurderes produktionens ressourceforbrug i et helhedsperspektiv, og der stilles krav til forbrug af energi, næring og pesticider samt affaldshåndtering.
I 2012 blev PKM MPS-GAP certificeret. MPS-GAP omfatter produktion af blomster og planter, og matcher på disse områder Global Gap. GAP står for Good Agricultural Pratice, og når man bliver MPS-GAP certificeret vurderes produktionen i forhold til miljø, produktionsforhold og arbejdsmiljø.
MPS-GAP Certifikatet beviser at PKM imødekommer den Europæiske Detailsalgsorganisation EUREP’s kriterier for en sikker, bæredygtig og sporbar produktion af høj kvalitet.
I 2014 fik PKM MPS SQ (Socially Qualified) certifikatet, som viser at PKM’s produkter er produceret under gode arbejdsforhold, hvilket omfatter diverse sundheds-, sikkerheds- og ansættelsesforhold. 

MPS ABC A

MPS GAP

MPS SQ

GRASP

Certificeret ansvarlig produktion

en garanti for transparens og høje standarder

PKM’s produkter bærer alle GGN certifikatet, som er et udtryk for at vores planter lever op til ‘GLOBAL Good Agricultural Practice’. Dette dækker over en holistisk tilgang til produktion inden for landbrugsområdet, hvor bæredygtighed, miljøbeskyttelse, dyrevelfærd, medarbejderenes sundhed og sikkerhed samt transparens i forsyningskæden er i fokus. 

Standarderne sikrer, at der konstant arbejdes mod en større effektivitet i produktionen samtidig med at forbruget af vitale ressourcer minimeres. Ligeledes kræves der en generel udvikling af ‘best practices’ i produktionen.

Nedenfor kan du læse om nogle af de konkrete initiativer og projekter, som vi har etableret og løbende arbejder på hos PKM.

Konkrete indsatser
for miljø & ansvarlighed

PKM har fra 2005 til ultimo 2020 opnået en samlet reduktion af CO2 udledningen på ca. 57%. Det skyldes primært adfærdsændringer og stort fokus på energiforbruget i produktionen

Vi iværksætter løbende nye tiltag, udarbejder energirapporter, deler erfaringer med branchen og støtter el- og fjernvarmeleverandørernes investering i grøn omstilling. Nogle af de indsatser vi allerede har implementeret er:

plantepas

Alle plantepartier der håndteres indenfor EU er mærket med et plantepas, der følger planterne i distributionen. Dette er en garanti for at planterne opfylder EUs krav til plantesundhed og plantens sporbarhed. Plantepasset er ikke altid synligt for forbrugeren.

Plantepasset indebærer: 

Tilmeld dig PKM's nyhedsbrev og hold dig opdateret

Du kan altid afmelde dig vores liste nederst i vores nyhedsbrev